Областно представителство Пазарджик на Камара на строителите в България отличи най-добрите строители в навечерието на най-светлите празници.

Гости на събитието  бяха Изпълнителният директор на КСБ г-н Валентин Николов, г-жа Ренета Николова – Прокурист и Главен редактор на вестник „Строител“, г-н Димитър Търпов – Директор на Дирекция „Инспекция по труда“ в гр. Пазарджик, инж. Руслан Райчев – Началник на РДНСК, гр. Пазарджик и строители-ветерани от област Пазарджик.

В ресторант „Форум“ се събраха участниците в строителния процес от Регионалните колегии на Камарата на архитектите в България, Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране, екипа на Професионалната гимназия по строителство и архитектура – Пазарджик и РДНСК – Пазарджик.

Тази година наградите са в три категории съгласно решението на Областния съвет на КСБ ОП – Пазарджик:

  • НАЙ-ДИНАМИЧНО РАЗВИВАЩА СЕ ФИРМА ЗА 2019 Г.

От 68 фирми-членове на КСБ по данни на ЦПРС, само 13 фирми имат ръст и в трите показателя – НПП, персонал и ДМА.

Строителят с най-високи показатели е  Елкоб ЕООД, гр. Пазарджик, с управител Александър Кобаков.

  • ФИРМА С НАЙ-ДЪЛГОГОДИШНА ИСТОРИЯ, ОПИТ И УСТОЙЧИВО РАЗВИТИЕ

Наградата се присъжда на фирма с дългогодишна история, с утвърдени добри практики и с традиции в създаването на утвърдени професионалисти.

Строителят-победител в тази категория е с дългогодишна история в строителния бранш, член на Българска строителна камара и един от учредителите на Областното представителство на КСБ – Брокс 2003 ООД, гр. Пазарджик, с управител инж. Благо Танков.

  • НАЙ-ДОБЪР МЛАД СТРОИТЕЛ ЗА 2019 ГОДИНА

Наградата се присъжда на млад управител с впечатляващи резултати.

От 16 фирми с управители на възраст под 40 години и реализирали положителни резултати и в трите показатели: НПП, персонал и ДМА, строителят, който се откроява значително, е Тренд Билд ООД, град Пазарджик, с управител Цветан Савов.

Наградите връчи Изпълнителния директор на КСБ  г-н Валентин Николов.

В конкурса „Сграда на годината – 2019“ постъпиха заявления за участие в две категории:

 Жилищни сгради /жилищни комплекси, многофамилни сгради, еднофамилни сгради и др./;

 Обществени сгради /хотели и ваканционни комплекси, търговски сгради, паметници на културата, училища, детски градини, спортни съоръжения и др./

Петчленна комисия от специалисти и професионалисти в бранша определи победителите в съответните категории.

  Жилищни сгради:

Многофункционална жилищна сграда

гр. Пазарджик, ул. Александър Стамболийски 65а

Възложител: Артстрой Инвест ЕООД, гр. Пазарджик

Проектант: арх. Стефан Гюрджеклиев

Строител: Артстрой Про ООД, гр. Пазарджик

В категория  Обществени сгради Комисията избра:

Многофункционална зала към професионална гимназия по горско стопанство “Христо Ботев” гр. Велинград”, бул. „Хан Аспарух“ № 111а

Възложител: Община Велинград

Проектант: Делчев инженеринг ЕООД, гр. Пазарджик

Изпълнител: Делчев инженеринг ЕООД, гр. Пазарджик

Наградите връчи Председателят на комисията инж. Тодор Калоянов – Председател на РК на КИИП – Пазарджик.

Голямата награда  на Областното представителство „Златната либела 2019“, която  се присъжда на строител с професионално достойнство, избира се от членовете на Камарата и определящи са личните качества на управителя,  тази година отново е за Гарси ООД, град Пазарджик с управител  инж. Георги Сираков. Наградата връчи инж. Иван Делчев.

Поздравителни адреси до Председателя на Областното представителство на КСБ инж. Иван Делчев изпратиха кметът на община Пазарджик господин Тодор Попов и Председателят на КСБ инж. Илиян Терзиев.

Екипът на Областното представителство благодари на любезните домакини от ресторант „Форум“ за вълшебната празнична обстановка,  на невероятните танцьори от танцов състав „Пловдивъ“,  които ни накараха да се докоснем до красотата и магията на танцовото шоу, и на всички присъстващи за чудесната вечер.