350 000 лв. са вложени в ремонти в Спортно училище „Никола Симов“ в Търговище

На 06.02.2023г с, водосвет отбелязаха приключването на ремонтите в сградата ва Спортно училище „Никола Симов“ в Търговище. Дейностите са финансирани с 300 000 лв. от инвестиционната програма на Министерството на образованието и науката (МОН).

„Радостен съм, че талантливите деца, които прославят града ни, ще се обучават в една по-уютна и приветлива обстановка. Поздравявам училищното ръководство за това, че изготви проектната документация и кандидатства по програмата. Вие сте пример, че инициативността води до положителни резултати“, заяви кметът д-р Дарин Димитров.

Директорът Надежда Коева разясни, че ремонтите по програмата на МОН включват подмяна на отоплителната инсталация, на вратите и дограмата на втория и третия етаж. Изградена е и рампа за хора с увреждания. Извършен е ремонт и на покрива.

През 2022 г. Община Търговище вложи и 50 000 лв. от капиталовата си програма в подмяна на дограмата на първия етаж в учебното заведение.
Спортно училище „Никола Симов“ е общинско училище, в което се обучават 125 ученици от V до XII клас. Те са разпределени в пет вида спорт – баскетбол, спортна стрелба, свободна борба, футбол и спортна гимнастика.

По данни на община Търговище