Ръководството на КСБ ОП-Смолян и Клуба на строителите ветерани от регионалната структура, поднесоха венец  в памет на полк. Владимир Серафимов по повод 108 години от Освобождението на Родопите.

На 21.10.2020г. представители на регионалната структура и строителите-ветерани се поклониха пред таланта на пълководеца полк. Владимир Серафимов – освободителя на Родопите. Пред неговите храбри войници – героите от 21-ви Средногорски полк, които се врекоха на родопската свобода.

„108 години ни делят от онези паметни 19, 20 и 21 октомври на 1912 г., станали разделителна линия между подтисничеството и свободата в историята на Родопския край. Карат ни да си спомним за саможертвата на хилядите знайни и незнайни синове и дъщери на България, оставили кости по сипеите на планината, пролели мъченическата си кръв за Освобождението на Родопите и превърнали връх Кавгаджик, наречен днес Средногорец, във връх на нашето национално самочувствие и българска гордост“, каза в поздравлението си до смолянчани кмета на града г-н Николай Мелемов.

Тези дни се отбелязват и като празник на община Смолян. Градоначалникът пожела „Бъдете здрави и благословени, обичайте Смолян, Родопите и България!“