КСБ ОП-ГАБРОВО С ИЗЛОЖБА В ОБЛАСТНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ

Изложба с рисунки на къщи от конкурса „Къщата на моите мечти”, организиран миналата година от КСБ ОП Габрово, гостува в Областната администрация в Габрово.
Изложбата бе открита лично от областния управител Борислав Бончев и председателя на Областното представителство на КСБ – инж.Мария Башева. Експозицията е подредена на втория етаж на Областна администрация и ще радва посетителите и служителите в сградата през следващия месец.
Конкурсът „Къщата на моите мечти“ бе организиран в навечерието на празника на строителя през 2020г. и досега получените творби не са представяни в специална изложба. „Отдавна имаме желание да покажем тези прекрасни рисунки на истинска изложба, тъй като до момента те можеха да се видят единствено в офиса на КСБ – Габрово и на фейсбук страницата „Къщата на моите мечти“. Така експонирани, внасят цвят и настроение, а тези талантливи деца заслужават внимание за своя труд“ – сподели Мария Башева пред гостите на откриването на изложбата.
Припомняме, че в надпреварата за атрактивните награди на КСБ участваха над 250 рисунки и макети на деца от цялата страна, които се състезаваха в две възрастови категории. Конкурсът стартира с амбицията да вдъхнови учениците от паралелки „Стоителство и архитектура“ в Габрово, но тъй като предизвика голям интерес, от регионален се превърна в национален. Журито в състав художник, дизайнер и архитект бе изключително затруднено в определянето на победители и затова бяха присъдени няколко поощрителни и специални награди на КСБ.