Областно представителство Пловдив

Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви тръжна поръчка за избор на компания, която да изработи технически проект и подробен устройствен план на Околовръстния път на Пловдив. Трасето с обща дължина от 18,7 км е разделено на три позиции, за които може да се кандидатства до 17,30 часа на 9 декември. Фирмите могат да кандидатстват за проектиране на трасето, което ще свързва пътен възел Царацово с трасето към Асеновград и Смолян с обща дължина около 2 км. Втората оферта ще е за проектиране на близо 2,7 км между пътен възел „Царацово“ и Съединение. Третата обявена позиция е за оставащите близо 14 км от връзката на Пловдив с Асеновград и Смолян.

Индикативната стойност на цялата поръчка е 3,75 млн. лв. без ДДС, а финансирането е от националния бюджет. Проектът, чието техническо задание трябва да бъде изготвено, предвижда промяна в габарита на пътя, изграждане на локални платна за осигуряване на достъп до търговски, крайпътни и други обекти, разположени в близост до съществуващия път.

Околовръстното трасе включва участък от път второкласния път между Пловдив и Асеновград, като началото е при отделянето му от пътя между Пазарджик и Пловдив, а краят е при новоизграждащото се кръгово кръстовище между второкласния път Брезово – Пловдив и трасето от града под тепетата към Асеновград. Отделно от това се проектира и третокласният път пътен възел „Царацово“ – Съединение. Освен връзките към Пловдив пътят ще улесни и трафикът от магистрала „Тракия“ към област Смолян.

Пътната агенция обяви и обществена поръчка за избор на изпълнител, който да построи мост над река Марица при 6-ти километър на третокласния път Плодовитово-Асеновград. Съоръжението ще е с дължина от близо 230 метра и ще бъде изградено успоредно на съществуващия към момента мост. Прогнозната стойност на проекта е 5,2 млн. лв. без ДДС, а срокът за изпълнение на поръчката е 360 дни.  Кандидатите могат да подават офертите си до 17,30 ч. на 12 декември 2019 г.