П О К А Н А
На 16 юли 2008 в гр. Монтана от 15:30 в х-л Житомир ще бъде проведен кратък семинар на тема: Дълготрайно и ефективно строителство.

Ще бъдат разгледани проблемите в съвременните техники на строене и начините за преодоляването им. Учстниците ше се запознаят и с една необикновенна инновация, която предлага много предимства на производителите, строителите, потрбителите и естествено е екологично чиста.
Записванията за участие са чрез e-mail: [email protected] или на тел.: 0886-560663

Наскоро тази година в Холандия бе изобретен нов вид тухла с която изграждането на фасадните стени става по-бързо, по-здраво, по-евтино и по-ефективно.
Новата тухла притежава най-добрите физични свойства в сравнение с досегашните тухли използвани за външни стени. Взимането и в производство не е сложно и производствените ражоди са значително ниски.
Поради уникалната форма на новата тухлата стените придобиват отлични
термични- и звукоизолационни качества. Строенето на ваншните стени и довършителните работи по тях е по бързо, по просто (не изисква специално маисторство) и три пъти по-евтино.

Едно от най важните качества на строенето с новата тухла е че предлага възможности за изграждане на монолитна стена-фасада която практически е без подръжка за период от 300 години.
За сравнение сегашното строителство със изолация има максимална гаранция от 15 години според Европейските норми, а след 30-45 години изолацията се разпада и е необходимо санирането да се извърши наново, и наново, и …..
Изобретението е разработено със съдеиствието на Техническия Университет в Eindhoven, Holland и има широкообхватна световна защита.
По време на семинара ще има възможност да се обсъдят въпросите по
внедряването и експлоатациата на иновацията в България.
Стоян Лазаров