Мероприятието беше организираното от Търговско промишлена палата – Благоевград и Камара на строителите в България – ОП Благоевград и Солунската палата на малките и средни предприятия в Гърция. Шефове на търговските палати в Солун и Благоевград подписаха меморандум за съвместна дейност.

Гръцките компании взели участие в срещите с българските строителни фирми:
1. КАЛИЦА ДЕСПИНА –Добив и обработка на мрамор. Представяне на техните продукти. Внос на мрамор.
2. МА.ВИ.МАР. – Добив и производство на мрамор. Интереси – да се срещне с фирми занимаващи се с добив и обработка на мрамор. Интереси – Търгуват с мрамор и монтират мрамор.
3. УИНД ДООРС – Дървообработване, дървени врати, прозорци, коридори, кухни и др. Интереси да се срещне строителни фирми и производители на изделия от дърво, обмен на ноу- хау, джойнт или представителство или представителство. Желае да създаде по европейски програми;
4. КАЛОГИАНИ БРОС- Поризводсво на тухли. Сътрудничество със строителни компании.
5. ЕПИПЛОДИМИОЙРГИЕС – Дървообработване, дървени врати, прозорци, коридори, кухни и др. Интереси да се срещне строителни фирми и производители на изделия от дърво, обмен на ноу- хау, джойнт или представителство или представителство.
6. АБЦ ФАКТОРС – Консултанти – Консултират фирми при желание за изнасяне на дейност в чужбина интересе – да се срешне с фирми имащи износ.
7. РОКА ПИРИМАКА – Производство на огнеупорни тухли, керемиди , стенни облицовки и други строителни материали. Интереси внос , износ, представителство и сътрудничество със строителни
Българските строителни фирми участвали в срещите :
1. УНИВЕРСАЛ СТРОЙ КОНСУЛТ ООД – Благоевград
2. ХИДРОЕНЕРГИЙНА КОМПАНИЯ ООД – гр.Благоевград
3. МОНОЛИТ 21 – АНДОНОВ И ЗАХОВ ООД – гр.Сандански
4. БКС ЕОД – гр. Гоце Делчев
5. ТРИАНА – В ООД – гр.Благоевград
Мероприятието беше отразена в регионалните медии вестник Струма и ТВ Канал Пирин: «През втората половина на 2008 г. представители на гръцки консултантски фирми ще проведат обучителен семинар в Солун с български предприемачи и неправителствени институции», каза зам. председателят на Солунската палата П. Пападопулос.