Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Уебинар на тема: „Нови възможности за сътрудничество между България и Мароко“

май 16 @ 3:00 pm - 5:00 pm

Българската търговско-промишлена палата съвместно с дипломатическите мисии на България и Мароко в Рабат и София, организират уебинар на тема „Нови възможности за сътрудничество между България и Мароко“. Събитието ще се проведе на 16 май 2022г. от 15.00ч /EET/ в платформата Zoom.

Кралство Мароко е географски най-близкият съсед на Европа в Северна Африка. Страната има годишен брутен вътрешен продукт 113 млрд. щ.д (2022 г.) и 37 млн. жители. Мароко има относително либерална икономика. Основни промишлени производства са добивът и преработката на фосфати (страната е сред най-големите световни износители), туризмът, хранително-вкусовата промишленост, кожарството, текстилната промишленост и строителството. Мароко е петата по големина африканска икономика и важен политически и икономически партньор за ЕС. Съответно ЕС е най-важният търговски партньор на Мароко, заемайки около 65 % от износа и 57 % от вноса на страната. Стокообменът на България с Мароко  през 2021г. възлиза 217 млн. щ.дол. от които износ  114 млн. щ.д. и внос 103 млн. щ.д.

В рамките на уебинара, акцент ще бъде поставен на секторите: възобновяеми енергийни източници, автомобилостроене, текстил, фармация, електроника, селско стопанство и др.

Уебинарът е подходящ за: български фирми и предприемачи, които желаят да намeрят марокански партньори, да разширят контактите си с местни институции и компании, да проучат мароканския пазар. Работни езици на събитието: български-френски, с осигурен превод. При интерес за участие, може да се регистрирате ТУК в срок до 13.05.2022г. Потвърдилите участници ще получат линк за свързване в Zoom.

При наличието на допълнителни въпроси, може да се свързвате с дирекция „Международно сътрудничество и международни организации“ към БТПП на тел.: 02 8117 489 или e-mail: [email protected].

Проект на програма може да бъде намерена тук.

Детайли

Дата:
май 16
Час:
3:00 pm - 5:00 pm

Място

Online

Детайли

Дата:
май 16
Час:
3:00 pm - 5:00 pm

Място

Online