Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

„Наука за бизнес“

май 19

За втора поредна година Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия и Българската академия на науките организират събитието „Наука за бизнес“, което ще се проведе от 09:30 ч. на 19 май 2022 г. в  Иновационен форум „Джон Атанасов“, София Тех Парк.

Основната цел на мащабния форум е да срещне  българските предприемачи с постиженията на научните среди и да се подпомогне изграждането на устойчива институционална среда за сътрудничество и взаимодействие между българската наука и бизнеса.

В организирания през 2021 г. форум на тази тема, който се проведе в онлайн формат, участие взеха близо 1000 представители на бизнеса, академичните и институционалните среди.

В рамките на „Наука за бизнес“ ще бъдат представени добри практики и примери за партньорство между бизнеса и Българска академия на науките в разработване на съвместни проекти, както и научни разработки и продукти, готови да се превърнат в успешен продукт или да оптимизират даден бизнес процес. Очакваме и представители на бизнеса да запознаят академичните изследователи със свои нужди от иновативни разработки и продукти.

Специална експо зона ще позволи на посетителите да се запознаят с част от разработките на Академията в детайли.

На събитието посетителите ще имат възможност да се запознаят със следното изобретение в областта на строителството – петрургичен материал на база строително-керамични отпадъци (тухли и керемиди) и седиментни скали, който е жълт, високоякостен и износоустойчив. Предимството на получения материал е, че е с жълт цвят, еквивалентен на оригиналните павета, с характеристики по системата Munsell – 2,5 Y 5/6 и с по-висока износоустойчивост поради това, че при високотемпературната обработка се синтезират изцяло фазите анортит и диопсид.

При проявен интерес за участие следва в срок до 17 май 2022 г. (вкл.) да бъде направена регистрация на адрес https://forms.gle/UWRDCr8qTkBq7g8WA. Участието в събитието е безплатно.

Допълнителна информация може да бъде получена от:

Кристин Житарска, тел. 02/940 7986, e-mail: [email protected]

Румяна Ненкова, тел. 02/940 7939, email: [email protected].

 Проект на програма на събитието може да намерите тук