Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Българо-виетнамски бизнес форум: Възможности за бизнес между Република България и СР Виетнам

25 септември, 2023г.

Уважаеми строители,

Информираме Ви, че на 25 септември 2023 г., в гр. София, Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП), в партньорство с Виетнамската агенция за външна търговия (VIETRADE) и Посолството на СР Виетнам в България, организират Българо-виетнамски бизнес форум с провеждане на двустранни срещи между представителите на бизнеса от двете страни.

В периода 24-26 септември 2023 г. виетнамска делегация ще посети България. Тя е ръководена от г-н Въонг Динх Хуе, председател на Народното събрание на СР Виетнам, и е съставена от над 20 представители на правителството, фирми от различни сектори на виетнамската икономика, местни бизнес организации и др.

Виетнам е стабилен и предвидим икономически партньор на България в Югоизточна Азия и който през последните години бележи ускорени темпове на икономическо развитие. В новата виетнамска икономическа стратегия се посочват следните приоритетни области за реформи: развитие на иновациите, повишаване на икономическата ефективност, урбанизация и териториално развитие, насърчаване на екологично устойчиво развитие, изграждане на ефективни модерни и държавни институции.

През 2022 г. вносът от Виетнам е на стойност от 179.83 млн. щ. д. и се състои от: плоско валцувани продукти; необработен алуминий; кафе; части за превозни средства; пневматични гуми от каучук и други.

В рамките на визитата на виетнамските представители на бизнеса, на 25 септември 2023 г., в гр. София, Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП), в партньорство с Виетнамската агенция за външна търговия (VIETRADE) и Посолството на СР Виетнам в България, организират Българо-виетнамски бизнес форум с провеждане на двустранни срещи между представителите на бизнеса от двете страни.

Събитието ще предостави възможност на представителите на фирмите от различни сектори на българската и виетнамската икономика да се запознаят с нови потенциални партньори, както и да осъществят преки контакти за взаимоизгодно сътрудничество. Предвижда се бизнесът да бъде запознат с актуални постижения, проблеми и възможните решения, пред които са изправени фирмите в съвременната динамична икономическа обстановка. Основната цел на проявата е да развие и задълбочи икономическата стабилност на предприятията и да създаде подходящи условия за реализиране на доходоносни сделки и добри партньорства.

При проявен интерес следва да бъде направена регистрация на платформата https://b2bconnect.bg/bg/ в срок до 20 септември 2023 г.

За допълнителна информация можете да се обръщате към Николина Георгиева, тел: 02/ 940 79 77 или Наталия Нечева, тел: 02/ 940 79 37.

Участието в събитието е безплатно и се организира в изпълнение на дейност 7 „Организиране и провеждане на бизнес форуми, контактни борси, конференции и други нетуъркинг събития с двустранни срещи между български и чуждестранни фирми в страната“ по проект № BG16RFPR001-1.002-0001-C01 „Реализация на мерки за интернационализация на българските МСП чрез подкрепа дейността на Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия“ (ИАНМСП)“, финансиран от Европейския фонд за регионално развитие чрез Програма „Конкурентоспособност и иновации в предприятията“, 2021-2027, по който ИАНМСП е институционален бенефициент.

Детайли

Дата:
25 септември, 2023г.

Детайли

Дата:
25 септември, 2023г.