На 24.02.2022 г. в ПГСА гр. Пазарджик се проведе училищният кръг от националното състезание по професионално направление „Строителство„ –  „Най- добър млад строител„

Инж. Иван Делчев председател на КСБ, ОП – Пазарджик откри състезанието и пожела успех на свички участници и обърна внимание, че днешното състезание ще излъчи най-добрите, които ще представят гимназията на регионалния кръг, чиито домакин отново е ПГСА гр. Пазарджик. Инж. Делчев изтъкна, че най-важното е всички участници да покажат знания и умения и изрази увереност в подготовката на състезателите и им пожела успех и достойно представяне във всички кръгове на състезанието.

И тази година председатели на комисиите за оценяване на учениците бяха представители на фирмите „Валдани“ ЕООД и „Брокс 2003“ ООД.

След провеждане на теоретичната част станахме свидетели на  изпълнението на практическите задачи. В дисциплините „Сухо строителство“, „Зидарии“, се състезаваха по два отбора, а в „Мазилки, шпакловки и бояджийски работи “ и „Облицовки и настилки“ по три ученика. Работата им беше наблюдавана през цялото време от нашите представители.

Всички ученици показаха, че това което правят им харесва и дори се забавляваха, а участниците в дисциплината “ Мазилки, шпакловки и бояджийски работи“ се отличиха с творческо мислене и много добър подход при изпълнението на поставените задачи.

Класираните на първо място във всяка дисциплина, които ще представят училището на регионалния кръг на състезанието през март са:

 

Ангел Йовчев XII-a клас – направление мазилки, шпакловки и бояджийски работи;

     

Алекс Николов X-a клас – облицовки и настилки;

 

ОтборДанаил Киров и Васил Христов XI-a клас – сухо строителство;

       

Отбор Димитър Илиев и Ясин Шаабан X-a клас – зидария;

   

Всички участници получиха сертификат за участие и символични подаръци от Областното представителство на Камара на строителите.

Пожелаваме успех на децата и много призови позиции на регионалния и националния кръг.