Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Онлайн среща: България–Израел: възможности за бизнес сътрудничество

17 април

УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА,

Българската търговско-промишлена палата съвместно с Търговската служба към посолството на България в Израел и Федерацията на израелските търговско-промишлени палати организира онлайн среща на тема: България–Израел: възможности за бизнес сътрудничество. Събитието ще се проведе в онлайн формат на 17 април 2024 г. от 11.00 ч.

Основната цел на инициативата е представяне на възможностите за търговия, внос и износ на стоки между двете страни. Ще бъде поставен акцент върху условията за внос в Израел, както и върху производствения и експортен потенциал на конкретни сектори в България.

Израел е важен и перспективен външнотърговски партньор на България. Българо-израелските търговско-икономически отношения имат дългогодишна история и се развиват положително на база на добре изградената договорно-правна база. През последните години стокообменът между Република България и Държавата Израел се развива динамично, като се регистрират по-високи стойностни обеми в сравнение с предходното десетилетие и диверсифициране на структурата, която обаче подлежи на по-нататъшно оптимизиране и обогатяване предвид експортните възможности на двете страни.

Сред водещите позиции в стокообмена с Израел през 2022 г. в износа от България преобладават: нефтени масла, пшеница, ръж, ечемик, нишесте, кюспе, пластмасови елементи, пътнически автомобили, химически елементи и др.

Сред водещите позиции във вноса от Израел са: отпадъци и отломки от мед, нетъкани текстилни материали, инсектициди, фунгициди, хербициди, полимери, пластмасови елементи, минерални и химични фосфорни торове и др.

Съществуват реални възможности за по-нататъшно оптимизиране и обогатяване на двустранния стокообмен. Като перспективни в това отношение могат да се посочат продукти като минерална вода, хранителни продукти, розово масло, трансформатори, железни и нежелезни продукти, пластмаси, мебели и изделия от дърво, химически продукти и др.

За участие във виртуалната среща е необходима предварителна регистрация в срок до 15 април /понеделник/. Регистрираните участници ще получат линк за свързване. Участието е безплатно. Работният език на събитието е английски.

Предварителна програма за събитието можете да откриете на следния линк:
https://ksb.bg/wp-content/uploads/2024/04/Programme_EN-17.04.2024-Israel-BG.pdf

При допълнителни въпроси: Дирекция „Международно сътрудничество и международни организации“ към БТПП, тел.: 02 8117 489, 8117 421 или e-mail: [email protected].

Детайли

Дата:
17 април

Детайли

Дата:
17 април