Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Онлайн акредитирани FIDIC обучения: Модул 1А

октомври 26, 2020 @ 8:00 am - октомври 30, 2020 @ 5:00 pm

FIDIC ви кани на онлайн обучение на български език за напреднали: 88 важни въпроса по договорите на FIDIC плюс комуникации по процедурите на FIDIC.

Едноседмичното обучение включва:
Обсъждане на 88 важни въпроса, породени от следния сценарий: Министерството на оптимизма на една песимистична източноевропейска страна решава да използва кредитна линия по Програмата “Подобряване на живота” на Международната банка за развитие (МБР) за финансиране на Уелнес и спа хотел “Щастие” ***** на морския бряг. За да подготви Площадката и да създаде повече атракциони, бъдещият Възложител трябва да обяви тръжни процедури за проектиране и строителство за два допълнителни проекта: “Брегоукрепване” и “Туристическа железопътна линия с дължина 36 km”, която ще свързва хотела с близките морски градове и курорти. Според сценария възникват различни ситуации, вдъхновени от реални казуси от региона, свързани с основните клаузи на Червената книга на FIDIC “Conditions of Contract for Construction” 1999, Розовата книга “MDB Harmonised Edition” 2006 и Жълтата книга “Conditions of Contract for Plant and Design-Build” 1999.
Целта на този курс е не само да се анализират въпросите и да се решат проблемите, но и да се тренират участниците да тълкуват договорите и да следват процедурите на FIDIC. Освен обсъждането на казусите, участниците ще се обучават:
• Да пишат писма и уведомления – материалите съдържат образци на документи, свързани с най-важните съобщения;
• Да пишат доклади и да водят записи;
• Да подготвят, актуализират и следят Програмата по Клауза 8.3.

Платформа:
ZOOM
Получавате линкове за интерактивните онлайн сесии и задания по имейла. Необходимо е да имате интернет и по възможност компютър с камера. ZOOM може да свалите безплатно и на смартфон и таблет, но ще е по-затруднено интерактивното участие.

Цена и плащане:
Цена: 800 лв. без ДДС
Цена за членове на БААИК: 480 лв. без ДДС

Организатор/ партньор, издаващ данъчни фактури: EQE Контрол ООД
Участниците получават поименен ваучер за 80 лв. отстъпка за следващо обучение (Модул 2 и Модул 4). Ваучерът важи за всеки следващ модул, като участникът няма да получи повторно Червената книга при следващо записване.

Регистрация:
Курсът е акредитиран от FIDIC и всеки участник ще получи сертификат за завършено акредитирано обучение.
Въпроси към лектора на е-mail: [email protected]
За регистрация и проформа фактура изпратете имената на участниците и данните на: [email protected]; [email protected]

Кой трябва да присъства:
Участниците в този курс трябва да имат базови знания за Договорните условия на FIDIC от 1999 г. и желание да подобрят и развият уменията си да работят с договорите. Този курс е подготвен да осигури систематично и практическо ръководство за всеки, който участва в големи проекти. Подходящ е за представители на строителни фирми, възложители, бенефициенти, предприемачи, проектни спонсори и финансиращи институции, застрахователи, инженери и архитекти консултанти, ръководители на проекти и юристи.

Детайли

Начало:
октомври 26, 2020 @ 8:00 am
Край:
октомври 30, 2020 @ 5:00 pm

Място

online

Детайли

Начало:
октомври 26, 2020 @ 8:00 am
Край:
октомври 30, 2020 @ 5:00 pm

Място

online