Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Национална конференция: Устойчиво финансиране на проекти за енергийна ефективност и ВЕИ

26 септември, 2022г. - 27 септември, 2022г.

ДО СТРОИТЕЛИТЕ, ВСПИСАНИ В ЦЕНТРАЛНИЯ ПРОФЕСИОНАЛЕН РЕГИСТЪР НА СТРОИТЕЛЯ

 

ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ В ОНЛАЙН ИЗЛЪЧВАНЕ НА

Национална конференция „Устойчиво финансиране на проекти за енергийна ефективност и ВЕИ“, 2627 септември 2022 г. в рамките на изпълнението на проекти BeSmart, финансиран по програма „Хоризонт 2020“ на ЕК

 

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

В рамките на изпълнението на проект BeSmart, финансиран по програма „Хоризонт 2020“ на ЕК, по който КСБ е партньор, координаторът ЕнЕфект, Общинска мрежа за енергийна ефективност ЕкоЕнергия организира следващата национална кръгла маса за финансиране на проекти за енергийна ефективност и ВЕИ. Това е шестото по ред издание на форума и ще се проведе на 26-и и 27-и септември 2022 г. в комбиниран присъствен и онлайн формат.

Предстоящите поредни парламентарни избори привличат приоритетно вниманието на обществото, но не намаляват въздействието на енергийната и икономическа криза, а бързо приближаващата зима поставя неотложни въпроси пред местните власти и бизнеса, които първи понасят непосредственото въздействие на бързо растящите цени и социалната несигурност. В този контекст  на преден план излизат и проблемите, свързани със забавянето и неяснотата около очакваните реформи, от които зависи финансирането на проектите, предвидени в Националния план за възстановяване и устойчивост с потенциал да ограничат негативните последици от кризата.

Тези основни акценти са заложени в националния форум за финансиране на устойчивата енергия, която ще предложи пространство за координиране на действията на националните и местните власти с цел да се ускори реалното изпълнение на проектите в полза на местните предприятия и гражданите. За тази цел, след представянето на актуална информация за предстоящите реформи, насоките и очакваните срокове за кандидатстване по програмите за обновяване на обществени сгради и сгради в областта на производството, търговията, услугите и туризма, ще се проведе специална паралелна сесия с участието на всички заинтересовани страни с идентифицирането на възможности и бариери пред активното участие на общините и местните предприятия. В допълнение ще се обсъди и ролята на системите за енергиен мениджмънт, като дискусиите в двете сесии ще бъдат подкрепени от представяния на резултатите от техническите работни групи на BeSMART, проправяйки пътя за разработването на специализирани политически препоръки.

Водещи теми:

  • Финансовите институции като ключови фактори за изпълнението на националните програми за подпомагане
  • Ролята на общинските системи за енергиен мениджмънт и стандарти за привличане на пазарно финансиране
  • Задачи пред националните и местните власти за осигуряване на възможност за ефективно реализиране на проекти за устойчива енергия

КСБ насърчава участието във форума на заинтересовани фирми и лица, за които темите за предстоящите възможности за финансиране на проекти в областта на строителството и енергийната ефективност представляват професионален и бизнес интерес.

Регистрация за онлайн излъчването на форума може да се направи на следния адресhttps://forms.gle/fuccAqCrs8URjsiz6.

Програмата за форума можете да откриете на следния линк.

Детайли

Начало:
26 септември, 2022г.
Край:
27 септември, 2022г.

Детайли

Начало:
26 септември, 2022г.
Край:
27 септември, 2022г.