Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

ФОРУМ НА ТЕМА „СЪТРУДНИЧЕСТВО ЗА РЕГИОНАЛНО РАЗВИТИЕ И РАСТЕЖ“ 7 и 8 ДЕКЕМВРИ 2023 г. – гр. ПЛОВДИВ

7 декември, 2023г. @ 8:00 am - 8 декември, 2023г. @ 5:00 pm

Присъединяването към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) е сред основните цели на външната политика на Република България. Понастоящем страната ни е кандидат за членство в ОИСР, в процес на разговори за присъединяване.

Пълноправното ни членство в ОИСР ще представлява не само допълнително признание за стабилността, потенциала и привлекателността на нашата икономика за нови инвестиции, но и ще бъде гарант за постоянния ангажимент на Република България към изработването и прилагането на политики за социално и икономическо благополучие.Във връзка с това, Дипломатическият институт към Министерство на външните работи има удоволствието да Ви покани на форум на тема „Сътрудничество за регионално развитие и растеж“, свързан с насоките на ОИСР по ключови теми с отражение в икономическите сфери на национално, регионално и местно ниво.
Основната цел на форума е да свърже представители на местната власт и на институциите работещи по това направление с бизнес средите и професионалните сдружения. Форматът на събитието ще бъде анализ и дискусия на нуждите и приоритетите на Вашия регион, свързани с икономическото развитие, като желаем да чуем Вашия глас.
Форумът ще се проведе на 07 декември 2023 г., от 13:00 ч. до 17:30 ч. и на 08 декември 2023 г., от 09:00 ч. до 13:30 ч., в хотел „Империал“, град Пловдив.
Програмата ще включва четири сесии, разделени по следните направления: ОИСР – цели и напредък; инвестиционен климат за регионално развитие; енергийна стратегия и енергийна сигурност; хоризонтални теми.
Гости ще бъдат ресорните министри, изпълнителните агенции, професионални и регионални сдружения, ръководители от общинската администрация, както и водещи експерти в областта на икономиката, индустрията, инвестициите и енергийния мениджмънт. Участие ще вземат също така представители от ОИСР и дипломатическите среди.
В рамките на събитието ще бъде даден коктейл за всички участници.
Участието във форума е безплатно, но е необходима предварителна регистрация на следния линк тук.

Срокът за регистрация е до 30.11.2023 г. включително.
При необходимост от допълнителна информация: г-н Ангел Димчев, младши експерт в отдел „Обучителни, изследователски и проектни дейности”, моб. тел.: 02 948 2722, e-mail: [email protected]

Детайли

Начало:
7 декември, 2023г. @ 8:00 am
Край:
8 декември, 2023г. @ 5:00 pm

Детайли

Начало:
7 декември, 2023г. @ 8:00 am
Край:
8 декември, 2023г. @ 5:00 pm