Ремонтират Историческия музей
Ремонтират Историческия музей Експозиционната зала на Историческия музей в Монтана ще бъде основно ремонтирана, съобщи кметът Златко Живков. Сградата е една от 25-те обществени сгради в центъра на града, които Общината поддържа. За обновяването й ще бъде изпълнен проект по програма „Красива България”. Общата стойност на проекта е близо 300 хиляди лева. 100 хиляди от тях са осигурени от програмата, а 200 хиляди лева – от Общината.
Това е 25-ти проект на Община Монтана по „Красива България”. Срокът за изпълнението му е четири месеца. Ремонтът включва подмяна на дограмите, нова мазилка на помещенията и таваните, ремонт на покрива на сградата, топлоизолация и поставяне на гранитни плочи на фасадата, подмяна на В и К и ел. инсталациите, изграждане на система за видео наблюдение, ремонт на отоплителната и вентилационната системи.
По проекта ще бъдат наети 15 трайно безработни хора. Те ще бъдат обучени като стойността на курса е 10 800 лева. Договорът за квалификацията е сключен с Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия в Монтана. Източник: montana-dnes