Уважаеми строители,

С радост Ви,  информираме, че Професионална гимназия по строителство и архитектура в град Пазарджик е домакин на регионалния кръг на състезанието „Най-добър млад строител“ за професионално направление „Строителство“.

На 14 и 15 март 2022 година с любезното съдействие на Хипермаркет „Крез“ представителните отбори на професионални гимназии от Благоевград, София, Перник, Пловдив и  Пазарджик  ще демонстрират теоретична подготовка, знания и практически умения за изпълнение на строителни дейности.

Първия ден от състезанието ще започне с панорамна разходка  из град Пазарджик и показване на забележителностите на града.

Откриването на състезанието е на 14 март от 15:00 часа в Хипермаркет „Крез“.

Регионалното състезание се организира със съдействието на Камарата на строителите в България – Областно представителство – Пазарджик, Министерството на образованието и науката – дирекция „Професионално образование и обучение“ и РУО – Пазарджик.

Състезанието „Най-добър млад строител“ се провежда в три кръга – училищен, регионален и национален. Учениците се състезават в 4 дисциплини: „Мазилки, шпакловки и бояджийски работи“, „Облицовки и настилки“, „Сухо строителство“ и „Зидария“.

Същинската част на надпреварата между младите хора ще започне с теоретичен тест за дисциплините „Зидария“ и „Сухо строителство“ и предварителна подготовка на работните пана с грунд от състезателите  в дисциплината „Мазилки, шпакловки и бояджийски работи“.

На 15 март в 8:45 в най-големия търговски комплекс в централна България – Хипермаркет „Крез“  състезанието продължава с изпълнение на практическите задачи.

13:30-14:00 ч. Обявяване на резултатите от състезанието и награждаване на участниците.

Камарата на строителите в България ще осигури наградният фонд – материални награди, грамоти и рекламни брошури.

Партньори на състезанието са „Кнауф България“ ЕООД, „Винербергер България“ ЕООД, „Хенкел България“ ЕООД, „Мегахим“ АД,  „Делчев инженеринг“ ЕООД, “Валдани“ ЕООД, „Брокс 2003“ ООД, Артстрой Про ООД.

Искрено се надяваме да предизвикаме вашия професионален интерес!

Покана