Основно е ремонтиран околовръстният път на Ловеч. Инвестицията в близо 9-километровата отсечка е 15 милиона лева. Второкласният път осигурява най-кратката връзка между Плевен и Ловеч, както и основна пътна артерия към фериботния комплекс „Никопол – Турну Мъгуреле“ на река Дунав.

Строително-монтажните работи са изпълнени от обединение „Регионални пътища 2017“ ДЗЗД. В консорциума участват „ПСТ Груп“ ЕАД, „ПСТ Плевен“ ЕООД, „ОРС – Инфраструктура“ ООД и „Пътстрой – Ловеч“ ЕООД. Стойността на договора е малко над 14,4 млн. лв. с ДДС. Строителният надзор е осъществен от компанията „Рутекс“ ООД срещу 234 660 лева с ДДС. Авторският надзор е изпълнен от „ВИА ПЛАН“ ЕООД срещу 1466 лева с ДДС. 

Околовръстният път на Ловеч вече е с нова пътна настилка и възстановено отводняване. На шосето е положена нова пътна маркировка, подменени са пътни знаци и мантинели. Обновен е и тунелът при 43-ти километър. Съоръжението с дължина от 413 метра е с възстановена хидроизолация, нова предпазна ограда, енергоефективно осветление, системи за видеонаблюдение и пожаро-известяване. Рехабилитирани са  и три пътни възела – „Баховица“, „Гозница“ и „Софийска“ и два пешеходни подлеза. Обновени  са и 5 големи надлеза с отвор над 5 метра и обща дължина 512 метра.