Делегацията от България включваше над 40 управители на строителни фирми. Българската строителна индустрия беше представена на щанд в палата 21В/204.
Председателят на Камарата на строителите в България инж. Симеон Пешов представи състоянието на българския строителен сектор.
КСБ подписаспоразумения за сътрудничество – с Централния съюз на германската строителна индустрия
и с Румънската асоциация на строителните контрактори – ARACO. Документите бяха парафирани от председателя на КСБ инж. Симеон Пешов и Михаел Книпер, главен управител на германския съюз, и от румънския им колега инж. Лорентиу Плосчану в присъствието на Д-р Меглена Плугчиева – извънреден и пълномощен посланик на България в Германия.

Над 810 изложители от 18 държави взеха участие в 13-то издание на Международния строителен и търговски панаир Bautec 2008 в Берлин.
Браншовият обхват обхваща гражданско строителство, строителна химия и продукти за защита на продуктите, машини оборудване и системи, строителни материали, покривни материали, електротехника и оборудване, фасади и технологии, прозорци и врати, сглобяемо строителство, строителни системи, отопление, камъни, системи за достъп, сухо строителство и строителство от дърво, ветилация и климатизация, пожарозащита, санитарни системи и др.
Изложението е разположено върху 150000 кв.м и е ориентирано към архитекти, урбанисти, инженери, предприемачи, контрактори и клиенти, търговски фирми, свързаните със строителството производители.
Традиционни партньори на панаира са Hauptverband der Deutschen Bauindustrie (Централен съюз на немската строителна индустрия) и Zentralverband des Deutschen Baugewerbes (Централната асоциация на германската строителна индустрия).