Фотоизложба

Фотоизложба в центъра на София представя знакови строителни обекти. Снимките на 60 обекта, които преобразиха лика на столицата през изминалата година, могат да бъдат разгледани на Моста на влюбените край НДК. Изложбата е организирана в партньорство от Камарата на строителите в България и Столична община. Мотото през тази година, на традиционната вече експозиция, е „Виж София – променяме я заедно“.

Фотосите могат да бъдат разгледани от софиянци и гостите на столицата благодарение на подкрепата на строителните компании “Геострой” АД, “Джи Пи Груп” АД, “Главболгарстрой Холдинг” АД, “Пайп Систем” АД и “Катрагруп” ЕООД. В изложбата са  представени обекти от целия строителен спектър – метро, ремонтирани улици и булеварди, нови сгради, обновени площади, санирани училища и детски градини. “Включени са обекти реализирани както с публични средства, така и в резултат на частни инициативи”, заяви председателят на Управителния съвет на Камарата на строителите в България (КСБ) инж. Илиян Терзиев.

„Изборът не беше лесен. От над 100 обекта избрахме 60, които са на паната.  Опитали сме се да представим най-доброто, което сме направили през годината. Във всеки представен в изложбата обект са вложени душата и сърцето на изпълнителите”, обясни инж. Терзиев. Той сподели, че на инициативата е даден старт преди 6 години заедно с кмета на София Йорданка Фандъкова. „Тогава не  смятахме, че тя ще придобие такъв голям отзвук не само в строителните среди, но и сред гражданите на столицата.  Надяваме се тя да продължи и занапред, за да може да показваме постиженията на българските строители, както и това, което се случва в София, и с какви темпове тя се променя”, заяви председателят на УС на КСБ.

Ако се наредят в една изложба снимките на всички обекти, изпълнени от строителите през годините в столицата, експозицията ще стигне до Софийския околовръстен път, заяви зам.-кметът на столицата Дончо Барбалов. Той подчерта, че трябва да бъде отдадено дължимото на строителите в навечерието на техния професионален празник – Димитровден. Изложбата може да бъде разгледана до 2 ноември.