МРРБ - Информация във връзка с Националната програма за енергийна ефективност

Във връзка с публикуваните материали, интерпретиращи представени от заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков данни относно изпълнението на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, предоставяме точен цитат на направеното от него изказване:
„Започнали са дейности по над 1100 сгради, като към момента най-голям брой са в общините Бургас, Благоевград, Стара Загора и Пловдив, които бяха особено активни и бързи.... В момента сме на ръба на изчерпване на финансовия ресурс от 1 млрд. лева, който, както и предвидихме, ще е достатъчен за изпълнение на необходимите дейности за около 2000 сгради".

Изнесените от него цифри могат да бъдат намерени на интернет страницата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството в секция За медиите/Новини, публикувана на 6 април, или тук.

Считаме твърденията, че предвидения по програмата ресурс ще е достатъчен за саниране на 1000 сгради, за некоректна интерпретация на направеното от заместник-министъра изказване.

 

От понеделник, 01.04.2019 г., Агенцията по заетостта стартира ...

 

BUSINESSEUROPE ПУБЛИКУВА РЕДОВНИЯ СИ ДОКЛАД „БАРОМЕТЪР ЗА ...