Публикации

Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви  тръжна процедура за избор на изпълнител на рехабилитацията на 7 км от второкласния път от Костинброд до Монтана през Берковица. Ведомството е обявило и търг за компания, която да извърши строителен надзор на проекта. Прогнозната стойност на строително-монтажните работи е малко над 5,5 млн. лв. без ДДС. Финансирането е по програмата за развитие на граничните зони „Интеррег V-A Румъния-България 2014-2020“. Оферти могат да се подават до 13 януари 2020 г.

Проектът предвижда полагане на нова асфалтова настилка и разширяванете на пътното платно в стеснените участъци до достигане на габарита на пътя. Освен това ще бъде укрепено свлачището при 95-ти км, в близост до язовир „Чернила“. Основно ще се ремонтира и моста при 98-ми км над река Огоста и жп надлеза при км 100, с дължина 64 м.

Срокът за изпълнение на проекта е 12 месеца. Прогнозната стойност за изпълнение на строителния надзор е 175 465 лв. без ДДС. Оферти за него се приемат до 20 януари 2020 г.

Основно е ремонтиран околовръстният път на Ловеч. Инвестицията в близо 9-километровата отсечка е 15 милиона лева. Второкласният път осигурява най-кратката връзка между Плевен и Ловеч, както и основна пътна артерия към фериботния комплекс „Никопол – Турну Мъгуреле“ на река Дунав.

Строително-монтажните работи са изпълнени от обединение „Регионални пътища 2017“ ДЗЗД. В консорциума участват „ПСТ Груп“ ЕАД, „ПСТ Плевен“ ЕООД, „ОРС – Инфраструктура“ ООД и „Пътстрой – Ловеч“ ЕООД. Стойността на договора е малко над 14,4 млн. лв. с ДДС. Строителният надзор е осъществен от компанията „Рутекс“ ООД срещу 234 660 лева с ДДС. Авторският надзор е изпълнен от „ВИА ПЛАН“ ЕООД срещу 1466 лева с ДДС. 

Околовръстният път на Ловеч вече е с нова пътна настилка и възстановено отводняване. На шосето е положена нова пътна маркировка, подменени са пътни знаци и мантинели. Обновен е и тунелът при 43-ти километър. Съоръжението с дължина от 413 метра е с възстановена хидроизолация, нова предпазна ограда, енергоефективно осветление, системи за видеонаблюдение и пожаро-известяване. Рехабилитирани са  и три пътни възела – „Баховица“, „Гозница“ и „Софийска“ и два пешеходни подлеза. Обновени  са и 5 големи надлеза с отвор над 5 метра и обща дължина 512 метра.