Публикации

Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви  тръжна процедура за избор на изпълнител на рехабилитацията на 7 км от второкласния път от Костинброд до Монтана през Берковица. Ведомството е обявило и търг за компания, която да извърши строителен надзор на проекта. Прогнозната стойност на строително-монтажните работи е малко над 5,5 млн. лв. без ДДС. Финансирането е по програмата за развитие на граничните зони „Интеррег V-A Румъния-България 2014-2020“. Оферти могат да се подават до 13 януари 2020 г.

Проектът предвижда полагане на нова асфалтова настилка и разширяванете на пътното платно в стеснените участъци до достигане на габарита на пътя. Освен това ще бъде укрепено свлачището при 95-ти км, в близост до язовир „Чернила“. Основно ще се ремонтира и моста при 98-ми км над река Огоста и жп надлеза при км 100, с дължина 64 м.

Срокът за изпълнение на проекта е 12 месеца. Прогнозната стойност за изпълнение на строителния надзор е 175 465 лв. без ДДС. Оферти за него се приемат до 20 януари 2020 г.

Малко над 2.8 млн. лв. е индикативната стойност на обявената от Агенция „Пътна инфраструктура“ обществена поръчка за ремонт на третокласния път между Разград и Дрянково. Шосето е с дължина от 4,6 километра и трябва да бъде спешно обновено, категорични са от ведомството.

По третокласния път  се достига до Северната промишлена зона на Разград. Освен това по шосето се осъществява и транзитен трафик.

Освен рехабилитация и реконструкция на пътната настилка, проектът предвижда и обновяване на хоризонталната и вертикалната маркировка. Поставеният срок за изпълнението на договора е 10 месеца.

Кандидатите могат да подават оферти до 17,30 ч. на 24 октомври 2019 г.