1.3 милиона лв. инвестира Монтана в ремонт на улици

Над 1300000 лв. ще бъдат инвестирани през това лято в текущ и основен ремонт на улиците в Монтана, съобщи кметът Златко Живков. Вече е стартирал текущият, който обхваща 30 улици в различни точки на града. Сумата, заделена за тази дейност е 315000 лв.
Малко над 1000000 лв. пък ще се вложат в основния ремонт на няколко особено важни за града отсечки.
Участък от главната ул. „Трети март”, където се намират най-голям брой търговски вериги и при обилен дъжд мястото се превръща в езеро, ще бъде обновен. Предстои пълна реконструкция на пешеходната част, ново озеленяване, както и цялостна промяна на шосето и на дъждооттоците, каза Живков.
Преди месец правителството отпусна на Монтана 1000000 лв. целеви средства за пълен ремонт на две улици „6 Септември” и „Янтра” и за продължаване на строителството на храма „Свети Дух”.
„700000 лв. от тези пари отиват за улиците. 310000 лв. са от местния бюджет. От държавните пари за църквата са 300000 лв. За храма в бюджета сме отделили още 450000 лв. Сумата няма да стигне за пълното завършване, но ще успеем да привлечем за това и други донори”, подчерта кметът Живков.
Стартирали са и ремонтите в селата. В момента тече реконструкция на читалището в село Николово и на сградата на кметството в Долно Белотинци. Общо 6 селски читалище ще бъдат ремонтирани, а заделените за това пари са 210000 лв.
„Контролирам лично работата на фирмите на всички обекти. Всеки ден проверявам кой как работи. Няма да приема нито един обект, който не е изпълнен точно спрямо заданието”, категоричен бе градоначалникът на Монтана.

източник:konkurent.bg