Министър Павлова и заместник-председателят на Кабинета на министрите на Туркменистан Шамухамет Дурдилиев се запознаха с възможностите за производство на елементи за строителството

в.Строител

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, заместник-председателят на Кабинета на министрите на Туркменистан, отговарящ за строителството, Шамухамет Дурдилиев и водената от него делегация посетиха днес производствена база да плоски бордюри, тротоарни плочки и други строителни елементи. Там те се запознаха с техническите възможности за производство на такъв тип суровини и материали, необходими за реализацията на инфраструктурни проекти.

Пред участниците в делегацията бяха демонстрирани и възможностите за използване на безизкопни технологии за подмяна на тръби.

По-късно представителите на Туркменистан проведоха работна среща с Камарата на строителите в България. Те обмениха идеи за сътрудничество между български строителни фири с държавния концерн „Туркменавтоеллари“.

Заместник-председателят на Кабинета на министрите на Туркменистан Шамухамет Дурдилиев и водената от него делегация са на тридневно посещение в България по покана на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

По-рано през деня те обсъдиха развитието на инфраструктурата и възможностите за сътрудничество в тази сфера по време на среща с министър-председателя Бойко Борисов и представители на правителството на България. Членовете на делегацията от Туркменистан посетиха и инфраструктурни обекти, хранителни, спортни и исторически обекти.

Пенкьовски манастир е основан през 1360 г, в село Пенкьовци, община ...

„ТЕРЕМ – ХОЛДИНГ” ЕАД, град София, 1517, ж.к. „Левски Г”, ул. ...

До
браншовите и регионалните организации,
сдруженията на предприемачите ...